Hyundai a dezvoltat un sistem de operare dedicat autovehiculelor conectate (ccOS)

Hyundai a dezvoltat un sistem de operare dedicat autovehiculelor conectate (ccOS)
  • Sistemul ccOS va pune la dispozitia clientilor tehnologii integrate

Hyundai are ca obiectiv dezvoltarea unui sistem propriu de operare pentru autovehicule conectate, denumit ccOS. Aceasta platforma tehnologica dedicata conectivitatii gamei de modele va permite optimizarea transmiterii si receptionarii datelor in interiorul vehiculului.

Sistemul gestioneaza aspectele cheie privind infrastructura modelului conectat, habitaclul, sistemul infotainment, precum si elementele de conectivitate, pentru un autovehicul adaptat inovatiilor in ceea ce priveste siguranta si confortul.

Pentru dezvoltarea tehnologiei ccOS, in prima parte a acestui an a fost infiintat departamentul Infotainment Software Development Team, in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare din Namyang. Initiativa, care are la baza viziunea „Car to Life”, ofera clientilor posibilitatea de a fi in permanenta conectati, de a analiza si de a utiliza informatii. Producatorul auto urmeaza sa dezvolte si servicii de conectare smartphone/ smart home, functia trafic inteligent, un sistem de control inteligent la distanta, functia „autovehicul autonom”, dar si conectivitate mobila.

Primele autovehiculele prevazute cu ccOS vor fi disponibile incepand cu anul 2020, sub conceptul „Hyper-connected Intelligent Car”. Acestea vor beneficia si de functia OTA (Over-the-Air), care permite actualizarea wireless a sistemului infotainment, fara a fi nevoie de suportul reprezentantei service.

Prin intermediul programului „Open Innovation”, implementat in parteneriat cu Cisco - lider mondial in domeniul IT si echipamente de retea, obiectivul Hyundai este de a schimba modul in care consumatorii interactioneaza cu masinile si lumea din jurul lor, prin dezvoltarea unei tehnologii dedicate, o alta platforma de baza care permite dezvoltarea rapida a autovehiculelor conectate. Cele doua companii vor colabora in domeniul cercetarii fundamentale, pentru a analiza in detaliu fluxul de date si pentru a verifica noile tehnologii.

Debug: OFF