Hyundai prezinta opera de arta cinetica „Helio Curve” la Saptamana Designului de la Milano 2015

Hyundai prezinta opera de arta cinetica „Helio Curve” la Saptamana Designului de la Milano 2015
  • Instalatia cinetica „Helio Curve” evidentiaza modul in care o simpla miscare poate lua o forma tangibila
  • Artistul Reuben Mangolin surprinde esenta filosofiei de design Hyundai ‘fluidic sculpture’
  • Modelul concept Intrado este expus publicului pe toata perioada la Saptamana Designului de la Milano 2015

Hyundai Motor Company a dezvaluit noua opera cinetica, care celebreaza legatura dintre domeniul auto si transformarea permanenta a universului. Lucrarea, intitulata „Helio Curve”, a fost creata in colaborare cu artistul Reuben Margolin din California, cu ocazia deschiderii editiei de anul acesta a Saptamanii Designului de la Milano.

„Helio Curve” este parte integranta a proiectului „Sculpture in Motion” - o colaborare intre Hyundai si diferiti artisti, care contribuie la conectarea publicului cu filosofia de design ‘fluidic sculpture’. Denumirea „Sculpture in Motion” sugereaza miscarea intr-un spatiu, dar si intre spatii – subliniind modul in care marca Hyundai impartaseste ‘arta miscarii’ prin expunerea operelor in diferite zone ale lumii. Instalatia recreeaza miscarile valurilor unui ocean, cu ajutorul a 400 de blocuri de lemn suspendate intr-un cub de cinci metri, fiecare piesa fiind alimentata de o unitate electrica. Elementele individuale par conectate la un val cu o inaltime de trei metri, care imita miscarea continua a fluxului si a refluxului, care nu se repeta niciodata, evidentiind astfel variatiile si fluiditatea miscarii organice. Sistemul masoara 26 metri lungime, 9 metri latime si 5 metri inaltime. In plus, instalatia dispune de un design inedit al luminilor care, impreuna cu ‘Helio Curve’ actioneaza pentru a crea umbre fluide.

Sunt incantat sa dezvaluim ‘Sculpture in Motion 2.0’ la Saptamana Designului de la Milano, astfel incat publicul larg sa poata experimenta si empatiza cu filosofia Hyundai”, a declarat Peter Schreyer, President si Chief Design Officer al Hyundai Motor Group.

Artistul – Reuben Margolin

Colaborand cu Centrul de Design Hyundai pentru evenimentul din acest an, artistul Reuben Margolin creeaza instalatii cinetice la scara mare, care combina armonios fizica si miscarile complexe cu senzualitatea naturii. Dupa studiile de matematica si engleza la Harvard (SUA), Margolin a studiat desenul clasic (la Florenta, in Italia) si pictura monumentala (la St. Petersburg, in Rusia), imbratisand apoi o cariera de 15 ani de creatie a unor instalatii artistice de mari dimensiuni, actionate mecanic. Demersul artistic se aliniaza filosofiei de design Hyundai ‘fluidic sculpture’, celebrand legatura dintre domeniul auto si transformarea permanenta a universului.

Aceasta instalatie este realizata din lemn, aluminiu si cupru, fiind actionata cu ajutorul unor structuri care includ motoare electrice, parghii, mii de scripeti si o multitudine de cabluri si corzi. Desi fluiditatea modulara aminteste de grafica digitala, miscarea acestor structuri este realizata prin suprapunerea efectelor unor componente mecanice simple”, a mentionat Margolin.

Coloana sonora

Pentru a maximiza impactul lucrarii „Helio Curve”, Laboratorul Hyundai de Cercetari in Domeniul Sunetului a dezvoltat o coloana sonora „Sculpture in Motion 2.0”, inspirata din miscarile redate de noua sculptura, aducand un omagiu energiei vibrante a naturii. Coloana sonora a fost prezentata in premiera pe 13 aprilie, intr-un mixaj orchestra – DJ.

„Sculpture in Motion”

Proiectul „Sculpture in Motion” a fost lansat pentru prima data la Saptamana Designului de la Milano din anul 2013, odata cu dezvaluirea unei sculpturi cinetice interactive cu lumini laser. In acelasi an a fost recompensat cu prestigiosul premiu „Red Dot” la categoria „Communication Design”. Ocupand 1.000 de metri patrati, instalatia a fost realizata din 12.000 de sfere translucide, actionand colectiv precum un ecran, inconjurate de opt lasere puternice si suspendate deasupra unui bazin cu apa. Spectacolul oferit de instalatie era creat din lumini, lasere si dispozitive media interactive, care utilizau un sistem special de scanare 3D pentru a inregistra caldura corpului, oferind astfel vizitatorilor posibilitatea de a explora si manipula instalatia prin gesturi, pentru a crea diferite forme.

Intrado expus pentru abordarea sa de design

Pe parcursul evenimentului de la Milano, vizitatorii vor avea ocazia de a admira si modelul Intrado, primul concept inspirat de „fluidic sculpture 2.0”, cea mai recenta interpretare a limbajului de design Hyundai. Forma distinctiva a autovehiculului este dictata de nevoia de eficienta din punct de vedere aerodinamic, urmarind linii simple si detalii minimaliste.

Debug: OFF